Dalitax Kft

könyvelés és adótanácsadás


Tisztelt Potenciális Ügyfelünk!

A Dalitax Kft. 2008-ban alakult zalaegerszegi székhelyű helyi kisvállalkozás. Ügyfeleink elsősorban gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók melyeknek jelentős része alapítása óta igénybe veszi szolgáltatásainkat.

Megbízóink döntéseit széleskörű közel 10 éves adószakértői, TB szakelőadói szakmai tanácsadással és tájékoztatással folyamatosan segítjük. Kérem, tekintse át szolgáltatásainkat:

 

ADÓTANÁCSADÁS

 • A magyarországi adórendszer bonyolultsága és a jelenleg különösen változékony hazai jogszabályi környezetben gyakran jönnek létre olyan ügyletek, melyek nem várt adózási kérdéseket, problémákat vetnek fel. Cégünk minden adónemre kiterjedő, teljes körű adó-tanácsadási szolgáltatással segíti ügyfeleinket üzleti tevékenységük adókövetkezményeinek kezelésében. Ezáltal nemcsak a bírságot kerülheti ki, hanem jelentős adómegtakarítást érhet el. A mai rohanó világban, amikor a törvények már havonta változnak elengedhetetlen egy vállalkozás életében, mert a bírságtételek aránytalanul magasak, az elérhető adó-megtakarításokkal akár egy alkalmazott éves bérének megfelelő költséghatékonyságot érhet el
 • Az EU-s ÁFA szabályok alkalmazása, fordított adózás és láncügyletek esetén különösen nehéz megállapítani egy-egy ügylet adókockázatát. Tapasztalatunk segítségével az ebben rejlő jelentős adókockázatokat is ki tudja védeni
 • Még az adóhatósági vizsgálatok előtt – időben! - felkészítjük ügyfeleinket a várható problémákra, a vizsgálat során szakmai támogatást nyújtunk ügyfeleink részére
 • Adótanácsadás keretében adótervezést, és adóátvilágítást is készítünk.


BÉRSZÁMFEJTÉS

 • Irodánk a bérszámfejtési feladatok ellátását a legújabb törvényi szabályozásnak megfelelően végzi ügyfeleink részére. Ismereteink naprakészek, a NAV és a REP munkatársaival folyamatos napi kapcsolatban vagyunk, így biztos lehet az optimalizált számfejtésben, ami a bérjárulék-mértékek európai átlagában is rekord magassága révén jelentős kiadása minden vállalkozásnak.
 • Bérszámfejtési, és munkaügyi szolgáltatást nem adminisztrátor, hanem társadalombiztosítási szakelőadó végzi, így Ügyfeleink biztosak lehetnek a szakmai háttér megfelelőségéről a következő területeken:

o   Teljes bérügyvitel, TB ügyintézés.

o   Havi adatszolgáltatások teljesítése a hatóság felé.

o   Ki és belépő dolgozók dokumentációinak elkészítése

o   Az új Munka Törvénykönyvével kapcsolatos munkaügyi tanácsadás, munkaszerződések igény szerinti felülvizsgálata

o   Táppénzigénnyel kapcsolatos feladatok ellátása.

o   Az alkalmazottak bejelentésével kapcsolatos feladatok ellátása.

o   Igény esetén TB kifizetőhelyi feladatok teljes körű ellátása


KÖNYVELÉS

 • Minőségi könyvviteli szolgáltatás keretében az Ügyfelek igényeinek és a jogszabályoknak megfelelő teljes körű könyvelési szolgáltatást, valamint könyvviteli tanácsadást, adminisztrációs segítséget is nyújt könyvelő irodánk.
 • Mindezt nem egyszerű adminisztrátor, hanem adószakértő végi, így Ön biztos lehet a jogszabályoknak való legteljesebb megfelelésben, így a rossz gyakorlatra, téves berögződésre időben felhívjuk a figyelmet, hogy még időben tudjon rajta változtatni!
 • Önkormányzatok részére is vállalunk könyvviteli szolgáltatást, hiszen többéves szakmai tapasztalattal rendelkezünk az államháztartási területen is.
 • Teljes körű könyvviteli szolgáltatás keretében nyújtott szolgáltatásaink:

o   A vállalkozás főkönyvi könyvelése, analitikus nyilvántartások vezetése, éves zárás. Kiemelendő, hogy a zárásért külön díjazást nem kérünk! Éves beszámoló összeállítása, továbbítása, segítség taggyűlések előkészítésében.

o   Évközben folyamatos ellenőrzés és tájékoztatás a vállalkozás pénzügyi-gazdasági helyzetéről az Ügyfél igényének megfelelő időközönként.

o   Adóhatósági bevallások/ önellenőrzések/ fizetési könnyítések/ méltányossági kérelmek/ adóigazolások elkészítése, a KSH-hoz benyújtandó statisztikai adatszolgáltatás, igény szerinti egyéb bevallás elkészítése

o   Számviteli politika, számlarend, és egyéb kötelező szabályzat elkészítése.

Munkavédelem

 • Munkavédelmi szaktanácsadás 
 • Munkavédelmi dokumentációk készítése 

o Kockázat értékelés

o Egyéni védőeszköz juttatás rendje

o Orvosi vizsgálatok rendje o Kézi szerszámok éves ellenőrzése

o Gépek, berendezések munkavédelmi szempontú üzembe helyezése

 • Érintésvédelmi és villámvédelmi felülvizsgálatok elkészítése Erősáramú berendezések
 • Tűzvédelmi Szabványossági felülvizsgálatának elkészítése

Tűzvédelmi szaktanácsadás

 • Tűzvédelmi dokumentációk készítése

o Tűzvédelmi szabályzat

o Tűzriadó terv Ismétlődő, időszakos és rendkívüli oktatások.

o Új belépő dolgozók oktatása.

o Diákok tűzvédelmi oktatása

 • Tűzriadó próbák lebonyolítása
 • Tűzoltó készülékek felülvizsgálata, karbantartása

 • Tűzoltó vízforrások felülvizsgálata és karbantartása